3800 Sint-Truiden
0477/528181
info@sterkstadspartij.be

20210110 SterK Stadspartij wil poorten van Stadspark restaureren!

20210110 SterK Stadspartij wil poorten van Stadspark restaureren!

Als het van Stadspartij Sterk afhangt, worden de twee toegangspoorten van het Truiense stadspark best in hun oude glorie hersteld. “Waar wacht schepen Jelle Engelbosch (N-VA) nog op om deze neoclassicistische toegangspoorten te restaureren?”, vraagt Luc Schepens van Stadspartij Sterk zich af.

“Met enkele kleine ingrepen, geef je de zesde monumentenstad van Vlaanderen opnieuw wat glans”, maakt Luc Schepens zich sterk. “De hoofdtoegang uit 1907, in neoclassicistische stijl, aan het Ridders de Menten de Horneplein stond rond 1930 nog aan de Diesterstraat, als ingang van de Nijverheidschool. Aanvankelijk stonden er beelden van Diana en van Apollo op. Naar verluidt zouden de beelden tot oorlogstuig zijn gesmolten. De tweede toegang, uit 1879, ligt aan de Abdijstraat en is opgevat als een triomfboog van baksteenmetselwerk met gebruik van blauwe hardsteen voor de dekstenen, hoek- en sluitstenen en classicistisch met open motief in de kroonlijst. 

Het zou mooi zijn mocht het stadsbestuur hier opnieuw wat aandacht aan schenken.”
Deel onze berichten

No Comments

Add your comment